Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μετά από μια αναποδιά, κάτι όμορφο ακολουθεί





Οι γιορτές ήρθαν και πέρασαν. Μπήκε ο καινούργιος χρόνος. Τα δέντρα ξεστολίστηκαν, τα λαμπάκια έσβησαν κι η ζωή μας ξαναμπήκε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι από μας έβαλαν καινούργιους στόχους γι’ αυτή τη χρονιά, αφού πρώτα έκαναν τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε.




Τί ήταν καλό και το κρατάμε, τί χρειάζεται ν’ αλλάξουμε, τα λάθη που κάναμε και τα σωστά μας, τί θέλουμε να μας φέρει το νέο έτος. Κομμάτια του χαρακτήρα μας που πρέπει να δουλέψουμε.

Μετά από ενδοσκόπηση κι ώριμη συζήτηση με τον εαυτό σου, αποφάσισες ακριβώς τί θέλεις, σε κάθε τομέα της ζωής σου. Αλλά αυτό που του υποσχέθηκες από καρδιάς είναι ένα: τώρα που τα έβαλες σε μια σειρά, να προσπαθήσεις να πετύχεις τους στόχους σου απερίσπαστος.

Ο χρόνος που έφυγε δεν ήταν τόσο καλός, για ένα και μόνο λόγο. Παρόλο που ήξερες τα πράγματα που έψαχνες, αφέθηκες να τυφλωθείς από ματαιοδοξία, πείσμα κι εγωισμό και η επιλογή σου αυτή είχε μεγάλο αντίκτυπο σ’ όλους τους τομείς της ζωής σου.  

Πλήρωσες το τίμημα. Για να είσαι ειλικρινής, νιώθεις ακόμα την πίκρα στο στόμα σου. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Δε μετανιώνεις. Δεν έχει νόημα άλλωστε.

Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω, οπότε καλύτερα να διδαχτείς απ’ ότι πέρασες. Προφανώς ήταν κι αυτό μια εμπειρία που έπρεπε να βιώσεις για να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να τους ιεραρχήσεις σωστά.

Έπειτα να σου πω, ξέρω ότι δε σου αρέσει να κάθεσαι να κλαίς πάνω απ’ το χυμένο γάλα, ούτε θεωρείς ότι είναι κανείς υποχρεωμένος ν’ ανεχτεί την κλάψα σου. Τα πράγματα είναι απλά. Πάθε, μάθε και προχώρα. Ξέρεις ότι μετά από λίγο καιρό θα τα θυμάσαι όλα αυτά και θα γελάς.

Γνωρίζεις με σιγουριά ότι στην επόμενη στροφή κάτι καλό σε περιμένει.

Τώρα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τί ακριβώς ψάχνεις κι αυτό είναι ήδη ένα καλό πρώτο βήμα. Είναι, βλέπεις, θέμα νομοτέλειας. Αν μετά τη στραβή αντί να τα βάψεις μαύρα κι αρχίσεις να κατηγορείς όλο τον κόσμο, σηκωθείς στα πόδια σου, ξεσκονιστείς και κοιτάξεις τι σου έμαθε η περιπέτεια που πέρασες, μία νέα ευκαιρία να λάμψεις σε περιμένει.

Η ζωή προχωρά κι η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή.

Το έχεις αποδεχτεί. Μην τη φοβάσαι. Αγκάλιασε τη. Άλλαξε κι εσύ. Εκεί έξω σε περιμένει ένα πλήθος δυνατοτήτων κι εμπειριών. Κοίτα πίσω μόνο για να μάθεις απ’ τα λάθη σου κι άνοιξε τα φτερά σου.

Το μέλλον απλώνεται άγνωστο κι είναι στο χέρι σου να το δημιουργήσεις. Έχεις όλα τα εφόδια.

Τέρμα τα ημίμετρα, σε καλούπια που δε σου κάνουν δεν κοιτάς να χωρέσεις. Ίσως χρειαστεί να ψάξεις αρκετά για να βρεις αυτό που ζητάς. Δεν έχει σημασία όμως. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Καινούργιος χρόνος, καινούργια αρχή λοιπόν.

Περιστοιχισμένος από οικογένεια και φίλους, με καινούργια όνειρα και θετική σκέψη. Αν κάτι έχεις μάθει είναι ότι μετά από μια αναποδιά, κάτι όμορφο ακολουθεί.

Για σκέψου λίγο. Το παλιό αποχωρεί για να δώσει τη θέση του σε κάτι νέο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου