Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ποια τρόφιμα ‘ανεβάζουν’ τη διάθεση




Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορεί να επηρεάσουν περισσότερους τομείς από την περίμετρο της μέση μας, μόνο. Μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας, αναφέρουν ειδικοί. 
Οι ακόλουθες ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διάθεσης:
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο σολομό, το λιναρόσπορο και τα καρύδια.
  • Τρυπτοφάνη, που περιέχεται στη γαλοπούλα, τη σόγια, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Μαγνήσιο, που βρίσκεται στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
  • Φυλλικό οξύ, που περιέχεται στα φρούτα και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
  • Βιταμίνη B-12, που μπορούμε να βρούμε στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα οστρακοειδή και το ψάρι.
Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών, τονίζει ωστόσο ότι αλλαγές στη διατροφή δεν είναι αρκετό υποκατάστατο της επαγγελματικής ιατρικής φροντίδας σε περιπτώσεις κατάθλιψης και άλλων σοβαρών ψυχικών νόσων.

Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου