Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η συνταγή της ημέρας!


Τριφτή Μηλόπιτα



Υλικά:

Για τη ζύμη

5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 βιτάμ ή άλλο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

8 μήλα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλυτζάνι σταφίδες
¾ φλυτζανιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα


Εκτέλεση:  Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και φτιάχνουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Στρώνουμε τα μισά σε ένα ταψί 28-30 εκατ. και κατόπιν τοποθετούμε το μείγμα με όλα τα υλικά της γέμισης από πάνω. Κατόπιν τελειώνουμε στρώνοντας από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα της ζύμης. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




1 σχόλιο: