Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Βασίλης Σκουρής, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας;




Μετά από ένα πολιτικό θρίλερ, και αφού ο Λουκάς Παπαδήμος απορρίφθηκε ως νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, φαίνεται πως ο Βασίλης Σκουρής έχει κλειδώσει τη θέση αυτή (εκτός απροόπτου). Ένα σύντομο βιογραφικό του ακολουθεί.

Ο Βασίλης Σκουρής, 63 ετών, είναι καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ήταν ο υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 1989 (στην κυβέρνηση Γρίβα) και υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 (στην κυβέρνηση Σημίτη). 

Επιπλέον είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη πρόεδρος θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχει από το 2003 τη θέση του Προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σημειώνεται ότι από το 1999 είναι Δικαστής στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε νομικά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το 1970, ενώ είναι διδάκτωρ Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου το 1973. Επίσης διετέλεσε καθηγητής Δημόσιου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ (1978) και της Θεσσαλονίκης (1982).

Το 1997 επελέγη για τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 1992-1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η ανακοίνωσή του αναμένεται στις 12 το μεσημέρι... 




Πηγή: http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου