Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το επίπεδο υγείας του ελληνικού πληθυσμού, οι παράγοντες που το επηρεάζουν και ενδεικτικές δράσεις για συνεχή βελτίωσή του

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να προσδιορίσει την έννοια του επιπέδου υγείας μιας χώρας, τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η συνεχής βελτίωσή του καθώς και να παρουσιάσει μια γενική εικόνα της κατάσταση του επιπέδου υγείας στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναλύεται η πολυσύνθετη έννοια της υγείας καθώς και της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία. Επιπλέον γίνεται αναφορά στους καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την υγεία καθώς και στους δείκτες υγείας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την μέτρηση του επιπέδου υγείας αλλά και για την λήψη αποφάσεων όσο αφορά την υγειονομική πολιτική μιας χώρας.
Ακόμη, εξετάζεται το επίπεδο υγείας της Ελλάδας μελετώντας τους κυριότερους δείκτες υγείας καθώς και το επίπεδο ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την υγεία και των παραγόντων κινδύνου στην Ελλάδα.
Τέλος, παρουσιάζονται ενδεικτικά δύο από τις κυριότερες μεθόδους και στρατηγικές που έχουν ως στόχο τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου υγείας μιας χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου