Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Πόλη-«φάντασμα» με δρόμους από πάγο και νοικοκυριά χωρίς νερό και θέρμανση!

 

 

Μπουτάρης: Αν φταίω για το παγωμένο αλάτι, θα παραιτηθώ από δήμαρχος - Σε πολλές συνοικίες, οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να βγουν από τα σπίτια τους

 Αδυνατούν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής οι Θεσσαλονικείς, καθώς για τέταρτη συνεχή μέρα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με θερμοκρασίες υπό το μηδέν -κάτι που αποτελεί ρεκόρ παγετού.

Η θερμοκρασία στην πόλη παραμένει χαμηλή και οι τοπικές αρχές πιάστηκαν απροετοίμαστες, καθώς το αλάτι με το οποίο γέμισαν τις αλατιέρες, προκειμένου να το ρίξουν στους δρόμους, «πέτρωσε» εξαιτίας του χιονιά, όπως παραδέχτηκε και ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.


Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξάγεται μετ' εμποδίων, ενώ, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες χιλιάδες οδηγοί, σήμερα απέφυγαν να κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Βασιλίσσης Όλγας και η Τσιμισκή. Εξίσου δύσκολη, έως αδύνατη, είναι και η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης, για ανθρώπους που υποφέρουν από κρυοπαγήματα εξαιτίας του ψύχους. 

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν μπορούν καν να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι κάθετοι δρόμοι στις μεγάλες λεωφόρους έχουν γεμίσει από χιόνι. Έτσι, δεν μπορούν καν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα νοικοκυριά τους.

Πολλά σπίτια μάλιστα «παγώνουν», με τους ενοίκους να αντιμετωπίζουν ακόμα και ζητήματα προσωπικής υγιεινής, καθώς ο ολικός παγετός των τελευταίων 24ώρων είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν σωλήνες και να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στη θέρμανση νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια κατάσταση πρωτόγνωση, και ασφαλώς απελπιστική, για τους περισσότερους κατοίκους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, που έχει προφανώς αφεθεί στην τύχη της...


Μπουτάρης: Αν φταίω για το παγωμένο αλάτι, θα παραιτηθώ από δήμαρχος

Έτοιμος να αναλάβει πλήρως και στο ακέραιο όλη την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη, δήλωσε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων καθαριότητας, καθώς από τις απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσε ακόμα και το αλάτι με το οποίο καταβρέχονται οι δρόμοι για να μείνουν ανοιχτοί.

Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εσωτερικό έλεγχο προκειμένου να διερευνήσει «που έχουμε, που είναι λάθος -αν είναι λάθος- οι όποιες διαδικασίες έχουμε» και διευκρίνισε ότι άλλο πράγμα είναι ο εσωτερικός έλεγχος και άλλο η ΕΔΕ.

«Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος. Είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου