Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Το 2012 ο Άη Βασίλης φέρνει καινούριες ταυτότητες!

Από καιρό όλοι γνωρίζαμε ότι κάποτε θα ερχόταν η στιγμή που θα είμαστε πλήρως φακελωμένοι σε ένα μικρό τσιπάκι που θα αντικαταστήσει την ταυτότητα μας. Η στιγμή, λοιπόν, ήρθε και από το πρώτο εξάμηνο του 2012 ένας αριθμός και ένα τσιπάκι θα δίνουν όλες τις πληροφορίες του κάθε ατόμου.

Μετά από τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς είμαστε και εμείς πλέον έτοιμοι να ακολουθήσουμε την "μόδα" με τις νέες ταυτότητες σε μορφή πιστωτικών καρτών που περιλαμβάνουν εκτός από το όνοματεπώνυμο και τα λοιπά στοιχεία μιας "κλασικής" ταυτότητας, τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου), τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό.



Για τους δύσπιστους στις αλλαγές, η επονομαζόμενη "Κάρτα του Πολίτη" ή "Ηλεκτρονική Ταυτότητα" εγγυάται υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και προβλέπεται να έχει μορφή παρόμοια με αυτή των ταυτοτήτων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Από τον Απρίλιο του 2010 ακόμα, η πρώην Υπουργός Υγείας, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, χαρακτήρισε την κάρτα ώς "κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ", εφόσον ο πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και να εξυπηρετείται ξεπερνώντας την γραφειοκρατία αφού δεν θα χρειάζεται κανένα άλλο έγγραφο. Η χρήση της κάρτας θα έχει αντίκτυπο στις συναλλαγές του πολίτη με όλους τους τομείς τις Δημόσιας Διοίκησης όπως σύνταξη, εκπαίδευση, υγεία κ.α.

Τέλος, η Κάρτα του Πολίτη πρόκειται να εκδοθεί για Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς ηλικίας από 12 χρονών και πάνω. Σίγουρα θα υπάρχουν οφέλη για όλους από την χρήση αυτής της κάρτας αλλά πολλοί μιλούν για τον δημόσιο "Μεγάλο Αδερφό" και αντιτίθενται στην απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην έκδοση της. Από την πλευρά της, η Εκκλησία έχει εκφράσει έντονα την αντίθεση της υποστηρίζοντας πως όποιος γίνει κάτοχος της ηλεκτρονικής ταυτότητας θα είναι καταδικασμένος στον απόλυτο έλεγχο και υπόδουλος σε ύπουλα αντιχριστιανικά συμφέροντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου