Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η γοητεία του διαχρονικού μακιγιάζ





Αρκούν λίγα λεπτά για να μεταμορφώσετε την κουρασμένη όψη σας σε ένα λαμπερό και γοητευτικό πρόσωπο, εκείνο που δικαιούστε να έχετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη σας και να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε εσάς. Από νωρίτερα όμως θα πρέπει να έχετε εξοπλίσει το νεσεσέρ σας με όλα εκείνα τα απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς που θα κάνουν τη διαφορά.

Αρχικώς εκείνο που έχει σημασία είναι να βρείτε το ιδανικό μέικ-απ. Διαλέξτε τον τύπο που σας ταιριάζει καλύτερα -σε υγρή μορφή, compact ή πούδρα- ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι φυσικό, γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξετε εκείνο το χρώμα που «δένει» απόλυτα με το δέρμα σας, ώστε όταν το απλώσετε, η επιδερμίδα σας να φαίνεται υγιής και λαμπερή.

Τα νέα μέικ-απ περιέχουν ειδικές χρωστικές ουσίες που διαχέουν το φως στην επιδερμίδα, ώστε να προσφέρουν έξτρα λάμψη και ένα ελαφρώς ιριδίζον αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να πετύχετε την τέλεια κάλυψη. Απλώστε το προϊόν προσεκτικά και αφήστε το μερικά λεπτά ώστε να «αφομοιωθεί» από το δέρμα σας. Τότε θα καταλάβετε αν... έκανε καλά τη δουλειά του! Αν έχετε σημάδια και σπυράκια που θέλετε να καλύψετε, πριν από το μέικ-απ χρησιμοποιήστε ένα concealer τοπικά. Βάζοντας επίσης μια μικρή ποσότητα στην εσωτερική γωνία του ματιού, θα χαρίσετε «φως» στο βλέμμα σας.

Χρώματα στα μάτια

Επενδύστε στις σκούρες χρυσές, κεχριμπαρένιες και μπρονζέ αποχρώσεις. Παραμένουν διαχρονικά στη μόδα, έχουν την ιδιότητα να κολακεύουν κάθε πρόσωπο -ανεξαρτήτως από τον τόνο της επιδερμίδας και το χρώμα των ματιών- ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ υπερβολικό. Παίξτε με τις αντιθέσεις! Σχηματίστε ένα πιο σκούρο περίγραμμα γύρω από τα μάτια σας με τη βοήθεια ενός μολυβιού, ώστε να τα κάνετε να φαίνονται μεγαλύτερα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με αρκετές στρώσεις μάσκαρα που θα δώσουν στις βλεφαρίδες μήκος και όγκο.

Χείλη που... μιλάνε!

Αφήστε τα λαμπερά λιπγκλός και επιλέξτε για τον χειμώνα τα κλασικά κραγιόν που χαρίζουν έντονο χρώμα αλλά ματ φινίρισμα. Οι αποχρώσεις του βατόμουρου, του κερασιού και του κόκκινου τριαντάφυλλου είναι πάντα στη μόδα. Αν θέλετε το κραγιόν σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, περάστε πρώτα τα χείλη σας με λίγη πούδρα και ύστερα απλώστε μια στρώση από το κραγιόν.

Ταμπονάρετε ελαφρά με τη βοήθεια ενός χαρτομάντιλου και στη συνέχεια περάστε μια δεύτερη στρώση από το κραγιόν σας. Το αποτέλεσμα θα παραμείνει άψογο για πολλές-πολλές ώρες! Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών για να μεγαλώσετε το σχήμα τους ή για να «προφυλάξετε» τα όρια του κραγιόν, τότε προτιμήστε ένα στο χρώμα των χειλιών σας και εφαρμόστε το πριν φορέσετε το κραγιόν σας.

Τα λάθη και πώς να τα αποφύγετε

1. Η τελική πινελιά

Αφού ολοκληρώσετε το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών σας, έρχεται η ώρα της... τελικής πινελιάς. Λίγο ρουζ στα ζυγωματικά θα προσθέσει χρώμα και μια αίσθηση υγείας στην επιδερμίδα. Τι γίνεται όμως όταν το ρουζ είναι υπερβολικό; Αποφύγετε τα έντονα χρώματα και μη βάζετε μεγάλη ποσότητα, γιατί κάτι τέτοιο δεν κολακεύει κανένα πρόσωπο. Διαλέξτε αποχρώσεις του βερίκοκου, σκούρο μπεζ ή απαλό ροζ και με ένα μεγάλο πινέλο απλώστε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά. Αλλωστε, είναι πιο εύκολο να προσθέσετε παρά να αφαιρέσετε, αν το κρίνετε απαραίτητο. Φορέστε το ρουζ στα μήλα με φορά προς τα αφτιά, τους κροτάφους, την άκρη του μετώπου, τη μύτη και το πιγούνι.

2. Το ενοχλητικό σπυράκι «χαλάει» την εικόνα σας

Αν προσπαθήσετε να το καλύψετε, θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα, αφού και περισσότερο θα φαίνεται και θα ερεθιστεί πιο πολύ! Τι μπορείτε να κάνετε; Συμπεριφερθείτε σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Περάστε μια ποσότητα μέικ-απ όπως κάνετε σε όλο το υπόλοιπο πρόσωπο και ύστερα αδιαφορήστε! Αν τονίσετε τα ατού σας, κανείς δεν θα ασχοληθεί με το σπυράκι σας.

3. Λάμψη μεν, αλλά όχι εκτυφλωτική!

Ολες θέλουμε ένα πρόσωπο που να ακτινοβολεί, αν όμως ξεχαστούμε και δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στα προϊόντα λάμψης, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει υπερβολικό. Για ένα εντυπωσιακό βραδινό μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα από το προϊόν λάμψης για να τονίσετε όχι όλο το πρόσωπο, αλλά μόνο μερικά σημεία του. Το κόκκαλο ακριβώς κάτω από το φρύδι, το επάνω μέρος των ζυγωματικών, το ντεκολτέ αν πρόκειται να φορέσετε ένα ανοιχτό φόρεμα.

Το νεσεσέρ μας και εμείς

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τα πράγματα στο νεσεσέρ σας; Μήπως μέσα του υπάρχει ακόμη εκείνο το μέικ-απ που δεν σας ταιριάζει, η μάσκαρα που τελείωσε, το κραγιόν που αγοράσατε πριν από δύο σεζόν, το λιπγκλός που κουβαλούσατε όλο το καλοκαίρι στην παραλία; Ηρθε η ώρα για ένα γερό ξεκαθάρισμα! Δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας και τάξης, αλλά και θέμα υγείας.

- Κατ’ αρχάς το μέικ-απ και το concealer θα πρέπει να είναι διαφορετικά τον χειμώνα, επειδή η επιδερμίδα είναι πιο λευκή. Το ίδιο και η πούδρα.

- Η μάσκαρα θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρεις με έξι μήνες, ανάλογα με τη χρήση. Αν δείτε πως αρχίζουν να σχηματίζονται μικρά γρομπαλάκια, ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Παράλληλα, μην την κρατήσετε πάνω από έξι μήνες, γιατί θα γεμίσει βακτήρια από τη συνεχόμενη χρήση.

- Οι σκιές και τα ρουζ μπορούν να παραμείνουν στο νεσεσέρ για περίπου δύο χρόνια, ωστόσο μπορεί η διάρκειά τους να μην ξεπερνά τους δώδεκα μήνες ανάλογα με τη μορφή τους. Το σημαντικό είναι να μην τα έχετε εκτεθειμένα στο φως και την πολλή ζέστη, για να μπορούν να διατηρηθούν.

- Τα κραγιόν και τα λιπγκλός είναι σημαντικό να ανανεώνονται κάθε χρόνο, ώστε να μην κινδυνέψετε να βάλετε στα χείλη σας ένα προϊόν με αλλοιωμένη σύνθεση. Αν έχετε «ταλαιπωρήσει» ιδιαίτερα ένα προϊόν, για παράδειγμα αν το είχατε στην τσάντα της παραλίας όλο το καλοκαίρι, καλό είναι να το πετάξετε στον κάδο των αχρήστων και να αγοράσετε ένα νέο.

- Τα μολύβια σας μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους στο τσαντάκι σας για πολύ καιρό, αρκεί να θυμάστε πως πρέπει να ξύνετε τη μύτη τους τακτικά ώστε να μην αφήνετε τα βακτήρια να αναπτύσσονται!

- Οσο για τα πινέλα και τα υπόλοιπα εργαλεία, όπως τα σφουγγαράκια και το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, θα πρέπει να πλένονται και θα καθαρίζονται πολύ συχνά, για να αποφεύγονται οι μολύνσεις.


Πηγή: tsekouratoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου