Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

No Flirting?



Come with me για να τη βρεις, έλεγε το γνωστό και αξέχαστο άσμα του Σταμάτη Γαρδέλη, ο οποίος σε αρκετές ταινίες έπαιζε με απόλυτη επιτυχία το καμάκι και την έπεφτε σε ωραιότατες δεσποινίδες, Ελληνίδες και ξένες. Το καμάκι σε κοπέλες από άλλες χώρες ανθεί ακόμα, ειδικά στα ελληνικά νησιά. Τι γίνεται, όμως με τις Ελληνίδες;

Θα μπορούσα να σας παραθέσω το παράδειγμα ενός φίλου που πραγματικά σέβομαι την άποψη του, ο οποίος είχε πει την αξέχαστη ατάκα στη γυναίκα του όταν έκαναν σχέση, «Θα μου επιτρέψεις να ενδιαφέρομαι για εσένα». Λόγια που μπορούν να φάνουν ξενέρωτα σε πολλές, όμως είναι γεγονός πως φανερώνουν την αλήθεια και είναι ότι πιο γλυκό θα μπορούσε να ακούσει μία γυναίκα από ένα άντρα που την θέλει σαν τρελός. Αυτά πλέον δεν συμβαίνουν. Ο ρομαντισμός χάθηκε.

Βρισκόμαστε πλέον σε μία εποχή, όπου οι άνδρες φοβούνται. «Δεν μας την πέφτουν οι άντρες», λένε πολλές γυναίκες με παράπονο και δεν έχουν άδικο. Το καθημερινό στρες, ο παράγοντας εργασία που συνδέεται με το οικονομικό κομμάτι της ζωής μας και γενικά οι δύσκολες συνθήκες ζωής αποτρέπουν τους άντρες από το να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία σχέση. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η συμπεριφορά μερικών γυναικών, οι οποίες θέλουν σώνει και καλά ο άντρας να είναι ο κυνηγός. Σας πληροφορώ, λοιπόν φίλες μου πως ο άντρας αν και θέλει να είναι ο κυνηγός, θέλει πια να αισθάνεται και θήραμα.

Μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά υπάρχουν πλέον αντροπαρέες και γυναικοπαρέες, θυμίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα παλιά πάρτι που κάναμε στο σχολείο, όπου τα αγοράκια ήταν χωριστά με τα κοριτσάκια. Οι άντρες συν τοις άλλοις θα το σκεφτούν πλέον πολύ σοβαρά να ξεκινήσουν να φλερτάρουν μία άγνωστη κοπέλα. Ο κυριότερος λόγος που τους εμποδίζει είναι ο φόβος της απόρριψης. Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, βλέπουμε πλέον πολύ όμορφους άντρες κλεισμένους μέσα στο καβούκι τους. τα περισσότερα ζευγάρια πλέον είναι προϊόν συνοικεσίου με την έννοια ότι η γνωριμία γίνεται μέσω φίλων και μετά από κάποιο διάστημα, όπου οι δύο νέοι θα έχουν ουσιαστικά περάσει και από το επίπεδο «φιλίας».

Θα μου πείτε, μερικοί που ακόμα και τώρα προσπαθείτε να κυνηγάτε τις γυναίκες και παίζετε με επιτυχία το παιχνίδι του ξελογιάσματος, «ωραία περισσότερες κοπέλες για εμάς», όμως δεν είναι έτσι φίλοι μου. Ο φόβος των περισσότερων αντρών μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των γυναικών, οι οποίες μπορεί να μη δουν και με τόσο καλό μάτι τις κινήσεις σας.

Πριν από μερικά χρόνια σε έρευνα που έγινε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο βρέθηκε πως το ανδρικό χρωμόσωμα βαδίζει αργά και σταθερά προς εξαφάνιση. Οι λόγοι είναι κυρίως οι άσχημες περιβαλλοντικές συνθήκες που οδηγούν στην αλλοίωση του. Ήδη οι άνδρες έχουν λιγοστέψει με αποτέλεσμα σε κάθε άνδρα στον πλανήτη να αντιστοιχούν δύο γυναίκες. Οι ευκαιρίες, λοιπόν για φλερτ και από τις δύο πλευρές μειώνονται και είναι θέμα χρόνου η κατάσταση να γίνει τραγική. Αυτά δεν τα λέω για να σας πανικοβάλλω, αλλά για να σας βάλω σε εγρήγορση. Άντρες-γυναίκες πρέπει να κάνετε βήματα προς τα μπρος.

Οι γυναίκες ρίξτε τον εγωισμό σας στο θέμα του φλερτ. Γίνετε πιο δεκτικές και δείξτε με σημάδια πως θέλετε να σας φλερτάρουν. Οι άντρες να πάρετε πιο πολλές πρωτοβουλίες. Καλώς, ή κακώς, εμείς είμαστε οι κυνηγοί και αυτός ο ρόλος πρέπει να παραμείνει για το καλό όλων. Για όνομα του θεού, όμως μην τολμήσετε ποτέ να κατηγορήσετε μία γυναίκα δυναμική που προσπαθεί να κάνει η ίδια το πρώτο βήμα για να σας προσεγγίσει. Ρισκάρετε και θα ανταμειφθείτε. Το ρίσκο ίσως να είναι το κλειδί στη λύση πολλών προβλημάτων σας.

Dr Love

Πηγή: all4fun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου